Onderwijscheques

Het OCMW De Panne ondersteunt de bestrijding tegen kinderarmoede en het reduceren van openstaande schoolfacturen.

Sinds schooljaar 2015-2016 zullen mensen onderwijscheques kunnen kopen bij het OCMW om daarmee een deel van hun schoolfactuur te kunnen betalen.

Onderwijscheques zijn een betaalmiddel en kunnen gebruikt worden  om schoolkosten te betalen van een leerling, gedomicilieerd in De Panne en Adinkerke, die school loopt in het kleuter, lager of secundair onderwijs. Ook voor studenten uit De Panne en Adinkerke in het hoger onderwijs is er een financiële tussenkomst.

Voor één onderwijscheque betaal je 2 euro en je kan er voor 10 euro mee betalen op school voor:

• Verplichte uitgaven, vastgelegd in het schoolreglement
  • Schoolreizen en uitstappen, georganiseerd door de school
  • Sportdagen, georganiseerd tijdens de schooltijden
  • Verplichte boeken, werkmateriaal, kopies, afgeleverd door de school
  • Zwem- en turngerei, afgeleverd door de school
  • Schoolmaaltijden

De cheques kan je niet gebruiken voor het betalen van drankjes, snacks en foto's die op school van de klassen of de leerlingen worden gemaakt.

Meer info en voorwaarden hierover kan je bekomen bij het OCMW van onze gemeente.