Milieubeleid

Operatie Proper

Een van deze projecten zijn de mooimakers met “operatie proper”. Operatie proper is een beloningssysteem voor scholen. Hun doel is om ons een duwtje in de rug te geven om zwerfvuil duurzaam aan te pakken.

Via deze link kom je op onze persoonlijk pagina terecht en zie je wat we al deden rond zwerfvuil.

Goodplanet Challenges

Op deze 5 verschillende momenten wordt er rond een andere milieubesparende actie gewerkt. Zo staan we stil bij:

• Zero afval dag (zo weinig mogelijk afval meebrengen naar school)
  • Dikke truiendag (de verwarming een graadje lager zetten)
  • Wereld waterdag (zuinig omspringen met water)
  • Buitenlesdag

Recycleren

We willen de kinderen ook leren wat recycleren is, daarom zamelen we verschillende zaken in op school waarvoor we ook een beloning krijgen. We zamelen batterijen in, inktcartridges, toners, klein ICT materiaal en flessendopjes.

Moestuin

We hebben ook een moestuin op school waar de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar samen groentjes kweken.

In onze speelweide is er ook plaats voor een kippenhok. Wij verzorgen graag onze kippen.

Samen eten geven, eitjes halen en genieten van de kippen in de natuur.

Speelweide

De kinderen kunnen zich ook uitleven in onze groene speelweide.

Brief aan de ouders met betrekking tot ons milieubeleid